SALVEM EL CASC ANTIC (IIª PART)

IMG_0033a

Continua perillant el nostre nucli antic. Fa un mes, els veïns de Sant Andreu van veure com una nova casa antiga del poble va ser enderrocada.

Era una casa vella i abandonada feia molts anys. En el seu moment, el seu propietari va decidir enderrocar el sostre per evitar que s’instal·lessin okupes, podria semblar una bona idea, però la casa va quedar molt malmesa. Amb el pas dels anys va començar a amenaçar ruïna.

Aprofitant la reforma del nucli antic, es va demanar que aquesta casa entrés dins del nou “Catàleg del Patrimoni de Sant Andreu” i així es pogués salvar. L’Ajuntament de Barcelona encara no ha contestat a cap de les al·legacions i la casa ja no existeix.

Per què tenim interès per aquesta casa?

Doncs perquè a Sant Andreu no queden ja ni deu cases del segle XVIII i aquesta era una d’elles. L’edifici va ser construït entre 1750 i 1780, malauradament desconeixem la data exacte però ara sembla que això ja no importa, ja que no hi és.

Aquest edifici és el tercer que cau mentre s’espera la resolució de l’Ajuntament (les dues primeres del segle XIX van ser enderrocades al carrer Santa Marta (veure l’article d’abril de 2012 sobre el casc antic).

Ara ja no es pot fer res per dit edifici, però el del costat, que és del mateix moment també està a expenses de veure que passarà amb ell. Segurament la intenció serà també d’enderrocar-lo tot i que s’ha sol·licitat la seva protecció. Tot i això estarem atents a qualsevol novetat.

Ara només queda el poder-se plantejar la funcionalitat d’aquest solar. En la idea segurament serà construir també pisos més alts i moderns que continuaran desfigurant la fisonomia del carrer i fent perdre l’identitat del poble, però nosaltres podem oferir una altra alternativa.

Tenint en compte que al costat es va construir un nou edifici (de forma estranya i sorprenent) just on estava l’antiga entrada de la fàbrica Fabra i Coats que donava al carrer Gran, i que ara no hi ha cap, es podria plantejar el fet de fer una nova entrada en aquell solar per suplir a la desapareguda.

S’evitaria la construcció de més vivendes (no necessitem en aquest moments més construccions) i tindríem per fi l’entrada que necessitem al carrer Gran i que ningú sap o no vol fer.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s