VOLEM FER UN LLIBRE SOBRE LES MASIES DE SANT ANDREU I ET NECESSITEM.

Hem penjat un projecte a verkami, necessitem la vostra ajuda per fer possible un nou llibre.

http://www.verkami.com/locale/es/projects/4833-les-masies-de-sant-andreu-de-palomar

Descripció del projecte

A l’antic poble de Sant Andreu de Palomar s’hi han localitzat unes cent masies,  actualment en prou feines queden en peu unes dotze. La pressió  urbanística ha fet que moltes hagin desaparegut i d’altres s’hagin integrat en el teixit urbà, per això volem recollir-les abans que sigui massa tard. Per aquest motiu els autors i l’autora volen recuperar la memòria històrica d’aquestes cases de pagès així com la de llurs habitants. Sense tot allò que significa del món de pagès no entendríem el que som avui. Qui perd els seus orígens per la seva identitat. Ajuda’ns a fer-ho possible.

EL LLIBRE El llibre “Les masies de Sant Andreu de Palomar. Inventari de cases de pagès andreuenques” es dividirà en dos blocs.

Un d’introducció a l’àmbit geogràfic i social i el món pagès i l’altre serà un inventari de les cent masies/cases de pagès  inventariades a l’antic terme municipal de Sant Andreu de Palomar. Cada casa de pagès descrita anirà, si és possible, amb una imatge. En aquells casos que no haguem localitzat cap fotografia farem, a partir de les dades històriques obtingudes, un croquis aproximat de l’edifici.

Finalitzarem amb un plànol on es situen les cases de pagès en l’àmbit geogràfic andreuenc, un petit recull d’entrevistes orals transcrites de persones que hagin viscut en les masies referenciades i un apèndix amb les fonts de consulta i agraïments.

ELS AUTORS Els autors del projecte són: els historiadors Pau Vinyes i Roig (Coordinador)  i Jordi Petit i Gil i la pedagoga Lourdes Pinyol i Selva. Amb l’assessorament tècnic de Jordi Batlle i Castillo.

VOLS COL·LABORAR-HI APORTANT ALGUNA DADA? Si tens coneixement d’algun familiar que hagi viscut en una masia andreuenca o ens pots facilitar dades sobre alguna casa de pagès andreuenca t’estarem molt agraïts. Ens pots facilitar la informació connectant al telèfon mòbil número: 683 628 684. I ens posarem en contacte el més aviat possible.

Masia de les Carasses, actualment escola municipal Ignasi Iglésias, l’any 1909. Autor desconegut. Fons Salvador Casas i Pujols.

A QUÈ ANIRÀ DESTINADA LA CAMPANYA? Els diners es destinaran bàsicament  a l’edició del llibre: correcció lingüística dels textos, maquetació, impressió i enquadernació del llibre.

En cas de beneficis i venda de llibres sobrants seran destinats a drets d’autor

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s