SALVEM EL CASC ANTIC (IIIªPART)

DSC_0318              DSC_0319

Tot i que finalment l’Ajuntament de Barcelona ja ha donat resposta a totes les al·legacions fetes per la protecció del nucli històric de l’antic poble de Sant Andreu de Palomar, no tota la feina està encara acabada.

Amb el tema urbanístic més o menys resolt, -a alguns els hi agradarà més o a altres menys-, en aquest blog no entrarem ara a jutjar això, queda encara el tema patrimonial per resoldre.

Les més de 300 al·legacions fetes pel Centre d’Estudis Ignasi Iglésias i algunes per veïns particulars, passen a una segona fase que rebrà resposta en els propers mesos. Això sembla una eliminatòria de champions!

El cas quedaria en una simple espera sinó fos perquè la vida continua i Sant Andreu ja ha perdut un nou element arquitectònic del nostre patrimoni.

Al carrer Sant Marià número 3 hi ha l’entrada a un pati interior que ara s’ha decidit reformar, fins aquí cap problema, però que ha passat?

Doncs que aquella entrada de pati tenia dos guarda-rodes del segle XIX a cada cantó de la porta d’accés que per a molts encara ens feia retrocedir a aquells anys on no hi havia cotxes i els andreuencs i andreuenques entraven els carros carregats de palla als seus patis.

Al realitzar les obres, un d’aquests guarda-rodes molestava per entrar la màquina, i com aquest element actualment no té cap protecció -ja que seguim a l’espera de resposta sobre el tema de patrimoni- doncs ha desaparegut.

Davant d’aquest fet es va parlar amb els obrers que realitzaven l’obra que ens van dir que s’havia llençat al desconèixer l’interès patrimonial que podia tenir. El que almenys sí que es va aconseguir és que l’altre guarda-rodes que no molestava continués estant al seu lloc, on porta més de 130 anys.

Pot semblar una pèrdua menor ja que només és tracta d’un simple guarda-rodes, però és un dels elements que ja quasi no es conserven al nostre poble.

Des de que fa quasi un any s’han donat a Sant Andreu de nou llicències d’obra, ja han desaparegut 3 cases antigues que es volien protegir (2 al carrer Santa Marta i una al carrer Gran de Sant Andreu) i 3 guarda-rodes (2 del carrer de l’Ajuntament i aquest últim al carrer Sant Marià).

Veurem quin element patrimonial serà el proper en desaparèixer!

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s