DESALLOTJADA LA CASA DE L’OFICIAL DEL CARRER DEL PONT

2006 Carrer del Pont

Vista general de la casa de l’oficial.

Ahir, les noies que vivien a la casa de l’oficial situada al carrer del Pont, van rebre una notificació de la guàrdia urbana on se’ls informava que en menys de 15 dies s’hi produiria el desallotjament de la casa. Aquest matí quasi sense temps a reacció han sigut expulsades de la vivenda.

El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias feia temps que estava preocupat pel futur d’aquesta i les altres dues cases del costat que són les més antigues de tot el poble. Preocupats en el sentit d’informar a l’Ajuntament que no podien ser enderrocades i que tenien un clar valor patrimonial per la història del nostre poble. Les dos més antigues, per ser les últimes que queden després de tota l’especulació urbanística que porta visquen Sant Andreu des de mitjans dels anys 90, i la casa de l’oficial pel significat que té mantenir l’última de les cases que donaven allotjaments als oficials militars que s’estaven a Sant Andreu durant els conflictes bèl·lics i revoltes fins a finals del segle XIX quan es va deixar de realitzar aquesta pràctica.

Des d’un primer moment, el Centre d’Estudis (CEII) es va posar en contacte amb les noies que hi havia vivint allà i se’ls hi va explicar l’importància d’aquell edifici pel nostre poble. Les noies ho van entendre perfectament i van dir que respectarien totes les pintures i les estructures de la casa, cuidant-se d’elles perquè no es fessin malbé i el CEII va estar sempre recolzant que aquestes noies estiguessin allà fins que l’Ajuntament decidís quina utilitat donar-li a la casa i evitant així que quedés tancada.

Fa uns mesos en una reunió amb l’Ajuntament es va tornar a insistir amb aquest tema ja que es començaren a sentir les primeres veus sobre un possible desallotjament i es va tornar a informar al regidor del districte de la nostra preocupació perquè aquella casa quedés abandonada i tapiada ja que així corria perill en pocs anys de fer-se malbé.

En saber ahir que ja hi havia una notificació, es va acordar tenir una reunió en breu amb l’Ajuntament per tornar a tractar aquest tema, però no ha donat temps.

A més, aquest matí després de ser desallotjada la casa, un tweet del regidor del districte ha fet encendre més a les xarxes socials.

blasi

 

En la seva ambigua declaració ha fet creure a molta gent que el CEII donava el seu vist-i-plau al desallotjament i que ara nosaltres ja teníem via lliure per poder catalogar la casa (cosa que es fa des de Patrimoni, nosaltres només podem assessorar) i que després s’hi començarien a fer activitats.

TOTALMENT FALS.

És cert que se’ns va dir que podríem entrar un dia a fer fotografies i documentar el que volguéssim (cosa que en part les noies que vivien allà ja ens havien deixat fer) i nosaltres vam aceptar fer-ho però sense demanar que s’abandonés la casa.

I les activitats? En els propers cinc anys no hi ha cap previsió econòmica al PGM per poder fer res allà i per tant la casa romandrà tancada i abandonada un mínim de cinc anys amb els perills que això comporta per tan vell edifici.

Després que un dels vocals del CEII via tweet, hagués d’aclarir que el Centre d’Estudis no estava a favor del desallotjament, han deixat de carregar contra la nosaltres que no havíem fet res. No podem permetre que el nom del CEII es vegi tacat amb declaracions com aquestes, la nostra associació és merament cultural i defensa el patrimoni i la història de l’antic municipi de Sant Andreu, i mai s’ha conxorxat ni es conxorxarà amb cap institució per temes polítics on nosaltres no hi tenim res a veure.

Esperem que el regidor matisi les seves paraules i deixi clar que nosaltres amb el desallotjament no els hem recolzat mai. I no és que estiguem a favor d’ocupar una casa, però si aquesta casa ha de conservar-se, millor que estigui habitada que no tancada.

Igualment quedem tots els andreuencs a expenses de veure les activitats que muntarà (esperem que ja mateix) l’Ajuntament per evitar el seu tancament i potser l’inici de la seva fi.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s