1991: 1 intervenció

Nou Barris (antigament Sant Andreu de Palomar): Can Basté. (Ref. 554/1991).

Can_Baste_1_-_Barcelona_(Catalonia)-08019_2884  Y2FuIGJhc3Rl

Can Basté en l’actualitat i abans de la Guerra Civil.

El Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona (actual MUHBA) va encarregar a l’arqueòleg Josep Oriol Granados realizar el seguiment arqueològic de les obres de rehabilitació de la masia de Can Basté, per tal de fer un nou ús com a centre cívic. Es féu un seguiment arqueològic de les obres per tal de prevenir possibles troballes provocades pels rebaixos i recolzament de les  noves fonamentacions. D’altra banda també s’aprofità per documentar l’estructura original del mas.
Una primera prospecció dels voltants de l’edifici en fer les noves fonamentacions va permetre recollir ceràmiques romanes i dels segles XVII i XVIII . Malauradament no va aparèixer cap estructura romana relacionable amb les restes de la vil•la romana situada sota l’església de Santa Eulàlia de Vilapicina.
D’època medieval es documentaren ceràmiques decorades en verd i morat i, possiblement atribuïble a aquest moment, una sitja davant l’entrada a la masia, amb boca quadrada d’obra, planta ovoide i fons pla amortitzada pel paviment de la masia del segle XVIII . S’ha de remarcar també la troballa d’un mur de cronologia indeterminada en la paret de la sitja a 2,40 m. del paviment de la masia.
Finalment, es recolliren materials arqueològics dels farciments dels carcanyols de les voltes. Bàsicament consistien en  fragments de morter, ceràmica de cuina i àmfora romana, fragments de ceràmica decorada en verd i morat, algun reflex metàl•lic i força bols de blaves catalanes i terrissa comuna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s