Nou llibre sobre la història dels carrers del poble de Sant Andreu de Palomar

Novament com cada any el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) dins dels actes de la nostra Festa Major té el goig de presentar aquesta tarda a les 19 hores a l’auditori del Centre Cultural de Can Fabra (carrer Segre, 24-32) el seu nou llibre de Finestrelles.

Sant Andreu de Palomar Fons FJ Román Campoy_opt

Portada del llibre: Autor: Josep Boixadera i Ponsà (1928) | Fons Francesc Josep Román i Campoy.

Enguany, el llibre Finestrelles número 8 és dedicat a la història dels carrers del poble de Sant Andreu de Palomar. El llibre no només recull els carrers de part del que avui coneixem com a “Districte de Sant Andreu” sinó que va un pas més enllà i parla de tots els carrers de l’antic terme municipal -malauradament desaparegut el 1897- afectant així a un extens territori entre els districtes de Sant Andreu, Nou Barris i una petita part d’Horta-Guinardó.

Després d’un llarg estudi i recerca, els autors del llibre: Jordi Petit i Gil i Jordi Sànchez i Ruiz, amb la col·laboració de l’arquitecte tècnic Alejandra García i Álvarez, han aconseguit recollir en 288 pàgines, la història de tots els carrers existents al poble de Sant Andreu abans de 1897. El llibre, fet amb un format de fitxes (igual que l’exitòs llibre de: “Les masies de Sant Andreu de Palomar. Inventari de cases de pagès andreuenques” i en el qual ells també van participar) pretén explicar a tots els andreuencs  i andreuenques els orígens dels seus més de cent trenta antics carrers –alguns d’ells totalment desapareguts-. El llibre vol donar a conèixer quan es van fer aquests carrers, perquè tenen la forma que tenen, la història i motius dels diversos noms que han tingut al llarg de la seva història així com fer un repàs al malauradament poc patrimoni que encara es conserva en ells.

Un treball acurat amb centenars de documents localitzats majoritàriament a l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona (AHPB) i que faran que el lector conegui de forma amena i individual moltes curiositats sobre aquells carrers per on han viscut i passejat tota la vida.

Després de la presentació del llibre, els socis del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias podran recollir de manera gratuïta el seu exemplar i aquells que no siguin socis i el vulguin, podran adquirir-lo també allà mateix només aquest dia per 15 €.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nou llibre sobre la història dels carrers del poble de Sant Andreu de Palomar

  1. Retroenllaç: HISTÒRIA DELS CARRERS DE SANT ANDREU DE PALOMAR – CENTRE D'ESTUDIS IGNASI IGLÉSIAS

Deixa un comentari