1999: 1 intervenció

ZONA DEL MOLÍ DE SANT ANDREU. (Ref 134/99)

       1997 (28)      1997 (26)

Imatges del molí. Fotografies: Xavier de la Cruz.

L’empresa Arqueocat va realitzar una intervenció arqueològica a càrrec de l’arqueòleg Marc Jimenez que va afectar la part baixa del solar delimitat pels carrers Coronel Monasterio, Palomar, Andana de l’Estació i Passeig de Santa Coloma.
Els resultats arqueològics diferiren en funció del sector afectat; al nord no va aparèixer cap mena de resta arqueològica i l’estratigrafia fou estèril, en canvi, la zona sud tenia una sèrie de restes arqueològiques associades, per una banda amb l’existència d’un antic molí i de l’altra amb la presència d’un mur amb estratigrafia associada.
No es documentà cap estructura i/o element que pogués relacionar-se amb alguna part de l’antic traçat del Rec Comtal, malgrat que les referències documentals així ho apunten. Cal tenir en compte que anteriorment la implantació d’una fàbrica en època moderna podria haver afectat clarament l’existència de l’antiga sèquia.
Les restes del molí estaven formades per tres carcabans, construïts amb arcs de pedra irregular lligats amb morter de calç i amb una pavimentació també a base de pedres irregulars i fragments de pedres de molí, que caldria situar-los vers els segle XV-XVI. Es possible que sigui el documentat Molí de Sant Andreu.
Les altres restes arqueològiques documentades a la zona sud eren una sèrie de murs, construïts a base de pedres rectangulars lligades amb morter de calç. L’estratigrafia relacionada amb aquestes estructures pot situar-se, segons al material arqueològic aparegut, entre els segles XVII-XVIII.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s